Kroner og broer på dagen – Cerec-systemet

Cerec systemet
Cerec systemet

 

Kroner og broer på dagen – Cerec systemet

På Implantis er det mulig å fremstille kroner eller broer ved kun ett tannlegebesøk, i løpet av 1-3 dager (avhengig av antall kroner, lengde på broen og tilstand på tennene), takket være en moderne og dataassistert protetikk. Tidsbesparelse er ikke den eneste fordelen med Cerec-systemet. Dataassistert design (CAD-Computer Aided Design) og dataassistert fremstilling (CAM-Computer Aided Manufacturing), dvs. CAD/CAM-systemet, er en teknologi i stadig utvikling og utbedring. På Implantis er det mulig å fremstille permanente erstatninger (sementerte eller innskrudde): kroner (også på implantater), broer, skallfasetter, inlay og onlay, implantatforbindelser, og i nær fremtid også Invisalign tannregulering.

Kroner og broer på dagen - Cerec systemet

Cerec teknologi – det digitale avtrykkssystemet – gjør det mulig å fremstille Emax eller Empres porselenskroner eller kroner med zirkoniumdioksidkjerne under et kort opphold i Polen.

Hvordan virker Cerec?

I CAD/CAM teknologi føres det en skanner med kamera inn i pasientens munn, for å ta en serie av stillbilder, noe som tar noen minutter. Hensikten er å lage et 3D-bilde av pasientens tannbitt og området for tannerstatning. Etter skanningen tilføyer tannlegen ekstra data inn i programmet: på den digitale modellen må tannlegen sjekke om alle viktige detaljer har kommet med, deretter markere prepareringsgrensen, samt kontrollere vinkel og oppstilling i forhold til nabotenner osv. På bakgrunn av disse data utformer dataprogrammet en erstatning i 3D. I neste steg blir prosjektet ytterligere perfeksjonert, mens dataprogrammet varsler om alle avvik og korrigerer eventuelle feil. Til slutt freser produksjonsenheten den protetiske konstruksjonen ut fra en blokk. Tannlegen velger en blokk i et passende materiale og en passende farge, og setter den inn i fresen, som skjærer den ut og polerer den. Den ferdige protetiske erstatningen blir til slutt festet i pasientens kjeve.

[KGVID]https://tannlege-i-polen.com/wp-content/uploads/2016/12/Sirona_Cerec_PatKomFilm_EN_Hauptclip_mitURL_1080p_h264_10MB.mp4[/KGVID]

Faste materialer for kroner og broer.

Tannleger som anvender det digitale avtrykkssystemet har et mye bredere utvalg av materialer enn i den tradisjonelle teknologien. I dag finnes det også materialer som kan anvendes kun i en dataassistert avtrykkstagning. Freseblokker som blir sendt til Cerec produksjonsenhet er blitt masseproduserte under optimale forhold, derfor blir disse materialene stadig mer slitesterke og får lengre holdbarhet, sammenlignet med tradisjonelle erstatninger som blir fremstilt manuelt.

Fordeler med Cerec-systemet.

I den tradisjonelle fremstillingsmetoden ble det tatt avtrykk med avtrykksmateriale i pasientens munn for å lage en gipsmodell, som deretter ble påført flere porselenslag. Dette arbeidet krevde flere steg og involverte flere utførende parter. Hele prosessen tok tid og risikerte flere potensielle feil under hvert steg. Det er nok at tannteknikeren tilsetter for mye vann eller at vannet hadde for høy temperatur, så blir gipsmodellen mindre nøyaktig. Dessuten krymper gips under tørking, derfor var støpte tannerstatninger tilpasset mindre presist. Det digitale avtrykksystemet gjør det mulig å hoppe over steget med å utføre en gipsmodell, samt forkorter tiden vesentlig med å fremstille tannerstatninger på et laboratorium, noe som fjerner behovet for foreløpige erstatninger. Datateknikken har to vesentlige fordeler for pasienter: den sparer tid og gjør det mulig å tilpasse tannerstatningen med stor presisjon. I tilfeller hvor tannerstatningen ikke krever ekstra fargejustering, dvs. at den må brennes i ovn, kan man ferdigstille arbeidet under kun ett tannlegebesøk.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Cerec Krone Polen Krakow

Cerec Krone Polen

 

 

 

Ring oss nå
×

Hallo!

Klikk på en av våre representanter nedenfor for å chatte på WhatsApp eller send oss ​​en e-post til office@implantis.com.pl

× Hvordan kan jeg hjelpe deg?