Tannkrone

Profesjonell tannbehandling i Krakow
Profesjonell tannbehandling i Krakow
tannbleking

Tannkrone i Polen

Protetisk krone – krone er en erstatning for den naturlige tannkronen (den tanndelen som stikker ut av tannkjøttet). Krone sementeres til tannen/roten eller kan plasseres på implantater for å rekonstruere den ødelagte eller manglende tannen. Tannkroner kan fremstilles i sin helhet av kompositt eller akryl, men de kan også fremstilles slik at akryl, kompositt eller porselen støpes utenpå en indre kjerne av metall (metallkeramiske kroner). Før ble tannkroner fremstilt av gull eller av metallegering men de var lite estetiske. Derfor i moderne tannbehandling lages det ikke tannkroner av metallegering lenger. Akryl- og komposittkroner brukes bare som midlertidig løsning siden de slites fort og viser tendenser til misfarging.

I dag oppnås et av de beste estetiske resultatene med CAD/CAM-teknologi. Tannkroner med vakkert kosmetisk resultat produseres i metallfritt porselen (helkeramiske porselenskroner) for eksempel IPS e. Max ZirCAD og Cercon. Kroner i denne teknikken blir utført på en slik måte at den nedslipte tann-modellen er skannet inn, og informasjonen om den søyleformede tannen blir overført til en spesiell fresemaskin, som skjærer en tann-formet hette for kronen ut av zirkoniumoksyd-blokken.

tannkrone, pris Deretter legger tanntekniker nye porselenslag på kronen med brenning. Kroner av typen Cercon har vært brukt i tannbehandling i over 10 år med stor suksess. Forsking viser at keramiske kroner som er fremstilt av høykvalitets keramikk av Cercon-type, f. eks. Cercon Ceram Love, viser, etter spesiell behandling i dentallaboratoriet, en sammenlignbar holdbarhet og pålitelighet som tidligere metallkeramiske kroner.

Midlertidige kroner er fremstilt av materialer som akryl eller kompositt. De kan lages i noen få grunnfarger. Midlertidige kroner fremstilles ofte av Luxatemp, Structure II eller Protemp 4-materiale, og selv om de ser veldig estetiske ut kan de ikke brukes som permanent løsning. Disse festes med en foreløpig sement hos pasientene i påvente av en skikkelig krone, og fjernes etter noen dager. Midlertidige kroner fjernes ved skjæring eller knusing.

Tannkroner brukes som oftest ved protetisk tannbehandling etter rotfylling.

Porselenskroner varer i gjennomsnitt 10-15 år men ofte tjener de sin funksjon mye lenger. Keramiske kroner (porselenskroner) er brukt både til rekonstruering av egne skadede tenner og kan plasseres på implantater for å erstatte manglende tenner. Som oftest settes ikke kroner direkte på implantater men det brukes et mellomstykke også kjent som distanse. En krone eller bro skrues deretter fast på distanse, eller sementeres inn. Når rekonstruering utføres på framtenner anbefales det at distansen samt kronen også blir fremstilt av zirkonium.

Tannkrone på tann fra 1938 NOK

Hel-keramisk tannkrone fra 2962 NOK

Error: Contact form not found.

 

Før behandling med en tannlege i Krakow:

tannkrone, tannlege i Krakow

Utseendet av tennene etter behandling i Krakow:

tannlege i Krakow

Krone Tann

Ring oss nå
×

Hallo!

Klikk på en av våre representanter nedenfor for å chatte på WhatsApp eller send oss ​​en e-post til office@implantis.com.pl

× Hvordan kan jeg hjelpe deg?